Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

3 egzotikus fűszer, amit ki kell próbálnod

Az ételek fűszerezése együtt fejlődött az emberrel az évszázadok alatt, mostanra pedig olyan fűszerek és fűszerkeverékek vannak napi használatban, amelyek receptjeit 7 pecsétes titokként kezelték.

A Fűszeráruház segítségével összegyűjtöttünk 3 egzotikus fűszert, amelyet minden hobbi séfnek ki kell próbálnia, hogy újabb ízekkel gazdagodjon a repertoár.

 

Kardamom

 

 

A Közel-Kelet egyik legmeghatározóbb íze a kardamomnak köszönhető, amely joggal érdemelte ki az egzotikum jelzőt. Íze erőteljes és intenzív, pedig a külső héj nem kimondottan aromás, ám az apró mag egészen elképesztő ízélményre képes.

Felhasználását tekintve főként sütemények, édességek és likőrök alapanyaga, míg Indiában alapfűszere bizonyos curry variánsoknak és kenyereknek is.

 

Galanga

 

 

India és Kína egyik legérdekesebb fűszere a galanga gyökér, amely a thai konyha egyik alappillére. Az érdekes győkérfűszer a gyömbérfélék csoportjába tartozik, ebből kifolyólag íze enyhén csípős, markáns, fűszeres aromájú, kellemesen citrusos. Magas illóolaj és alpinin tartalma miatt igen jó élettani hatásokkal rendelkezik.

Rendszeres fogyasztás mellett kiváló gyulladásgátló hatása van, természetes energizáló, míg a daganatos sejteket nagy hatékonysággal pusztítja, ezért komoly kutatások folynak vele kapcsolatban.

Főként báránysülthöz, halakhoz és tenger gyümölcseihez használják, de levesek és főzetek alapanyagaként sem ritka.

 

Sumach

 

 

Ez a kesudiók családjába tartozó, akár 3 méter magasra nővő növény már a rómaiak korában is nagy figyelemnek örvendett, főleg a 8-10 cm nagyságú, karmazsinvörös fürtjeik miatt, amikből betakarítás után szitálással és őrléssel nyerhető ki az apró, piros darabokból álló őrlemény, amit sumachnak nevezünk.

Íze kellően savanykás és citrusos, amely meglepően hasonlít a citroméhoz, ám annál édesebb így tökéletesen alkalmas édes és sós ételek ízesítéséhez is.

A Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Törökországban meghatározó fűszer nagyszerű élettani hatásokkal rendelkezik, segít a gyomorpanaszokat és a bélproblémákat orvosolni, míg főzete jó lázcsillapító.

Természetesen fűszerként való alkalmazása miatt kerülhetett listánkra, hiszen nagyszerű BBQ alapfűszer, de paradicsomszószokhoz és kabaphoz is tökéletesen illik, de ne lepődjünk meg, ha salátákban, sültkrumplin vagy mártogatósokban találkozunk vele.

 

Ezzel kedvenc egzotikus fűszereink végére értünk, amelyeket megtalálsz a Fűszeráruház webáruházában.

Ha pedig kedved lenne még hasonlóan érdekes cikkeket olvasni, kattints az OP Story oldalára.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem