Hiánypótló kézikönyv azok számára, akik nem tudnak vagy nem akarnak tejet fogyasztani, viszont szeretnék azt valamilyen módon pótolni. A szerző javaslatokat ad receptekkel, beltartalmi értékekkel arra, hogy milyen módon válthatjuk ki szükség esetén a tehéntejet. Képet kapunk a tejcukor érzékenység és tejfehérje allergia mibenlétéről, illetve arról, hogy milyen alapanyagokból készülhetnek a tej kiváltására alkalmas italok. Gyakran olvassuk, mennyi egészségkárosító hatást tulajdonítanak ma már szakemberek, kutatók is a tejnek, a cukorbetegségtől az asztmán át az emésztőszervi panaszokig. Sokan egészségtudatos étrendjük kapcsán hagynak fel a tej fogyasztásával, viszont szeretnék valamivel pótolni, úgy is, mint önálló italt, és úgy is, mint főzési, sütési alapanyagot, de nem bíznak a boltban kapható, gyakran agyon cukrozott, tartósítószerekkel dúsított növényi alapú tejhelyettesítőkben. Ez a könyv nekik nyújt gyakorlati segítséget receptekkel, jó tanácsokkal, ötletekkel, amelyek nyomán otthon, könnyedén, gyorsan elkészülnek a tej pótlására szolgáló italok, ételek. Tovább segítik a megértést az egyes recepteknél fellelhető QR kódok, amelyek által, egy okos telefon segítségével akár olvasás közben is megjeleníthetők egyes receptek videói is. Kiknek ajánljuk a könyvet? Tejérzékenységben szenvedőknek Gluténérzékenyeknek és NCGS (nem cöliákiás gluténérzékenyek) Vegánoknak és vegetáriánusoknak Emésztőszervi betegséggel küzdőknek (Chron, bélgyulladás, IBS, stb) Autoimmun betegeknek Paleo és Reg-Enor étrendet folytatóknak Pépes étrenden élőknek Optimális testsúlyt elérni vágyók Cukorbetegeknek Egészségtudatosoknak, akiknek fontos önmaguk és családjuk egészsége Akik tudni szeretnék, hogy pontosan milyen összetételű táplálék kerül be a szervezetükbe És mindenkinek, aki nem tud, vagy nem szeretne tejet fogyasztani, de egyszerűen, költségkímélően szeretné azt pótolni.
Mutass többet