Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat. Miért jó? Gazdag A-, B-, C-, D-, és E-vitamintokban, alfa-linolénsavban, béta-karotinban. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód stb. természetes forrása. Olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyeket a szervezet nem képes előállítani, ezért kívülről kell bevinni őket (esszenciális zsírsavak). Más néven omega-3 zsírsavaknak is hívják őket. A lenmag héjában különböző ásványi és ballasztanyagok találhatóak, ami miatt fogyasztása kedvezően hat a bélműködésre. A lenmag sokoldalúan felhasználható: szórhatjuk salátákra, keverhetjük joghurtba, kefirbe, főzhetjük levesbe, süthetünk vele lenmagos kenyeret, pogácsát.Átlagos tápérték (100g termékben):Energia: 534kcal / 2243kJFehérje: 18,3gZsír: 42,2gSzénhidrát: 28,9Élelmi rost: 27,3gKiszerelés: 250g