A magas fehérje-, vitamin- és ásványianyag tartalma miatt az alábbi területeken mutatták ki jótékony hatását:
energiatermelés
gyulladáscsökkentő reakció
antioxidáns tulajdonságok
A spirulinában található szénhidrátok egyszerűen felszívódnak, ezzel biztosítva sejtjeinknek szükséges energiát. Megnöveli az egészséges baktériumok szintjét a belekben, ami pedig több B6-vitamin előállításával és energialökettel jár. Vasban is gazdag, és a magas B-vitamin és vasszint sokat segíthet olyanoknál, akik vérszegénység miatt gyengeséggel és fáradtsággal küzdenek.
Gyulladáscsökkentő reakciók
Számos tanulmány született, melyek bizonyították, hogy a spirulina erősíti immunrendszerünket, gátolja a hisztamin felszabadulását, és így megakadályozza a túlzott allergiás reakciókat. (A tápanyaghiányban szenvedő embereknél igen gyakori jelenség lehet).
Erős antioxidáns (részben a magas klorofill és fikocianin tartalma miatt), mely segít megvédeni sejtjeinket. Ezen a hatása miatt szépségipari összetevőként is használják.
A spirulina tehát természetes forrása a következőknek:
Kalcium - szükséges az egészséges csontok és fogak fenntartásához
Vas - segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában, 100g spirulina, a napi vas szükséglet 150%-át tartalmazza
Kálium - segít fenntartani a normál vérnyomást
Magnézium - amely segíti a fáradtság csökkentését. Segít az izmok és az idegrendszer megfelelő működésében
Cink - elősegíti az egészséges haj, köröm, bőr fenntartását és a normális látás fenntartását.
természetes rost - emésztésünk támogatója, gyomor- és bélrendszerünkhöz, immunrendszerünkhöz elengedhetetlen
béta-karotin
B-vitamin, komplex - elengedhetetlenek az energiához
esszenciális zsírsavak - ezek olyan zsírsavak, melyek segítik a szív egészséges működését, és ételeinken keresztül juthatunk hozzájuk. Az anyatejen kívül a spirulina jelenti a gamma-linolénsav legjobb ismert forrását.
Ajánlott napi adag
9–12 db spirulina tabletta (1 tabletta - 250 mg)
Használat
Javasoljuk, hogy étkezés után 3-4 tablettát vegyen be naponta háromszor. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.
További információk
Az étrend-kiegészítők nem alkalmazhatók változatos étrend helyettesítésére. Csak az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott étrend biztosítja a test megfelelő működését.
Ellenjavallatok
A terméket nem használhatják az emberek, akik allergiásak az alkotóelemek bármelyikére.
Összetevők:
Spirulina por (Arthrospira platensis), emulgeálószer - szilícium-dioxid, emulgeálószer – zsírsavak magnéziumsói.
Tárolása:
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban, gyermekektől elzárva.
Tápérték
100 g-ban
RI%* 2,25 g adagban
RI%* 3 g adagban
Energiaérték
1214 kJ / 290 kcal
27 kJ / 7 kcal (0,3% )
36 kJ / 9 kcal (0,4%)
Zsír
- Telített zsírsav
7,72 g,
2,65 g
0,17 g (0,2%)
0,06 g (0,3%)
0,2 g (0,3%)
0,08 g (0,4%)
Szénhidrát
- Cukor
23,9 g
3,1 g
0,5 g (0,2%)
0,07 g (0,08%)
0,7 g (0,3%)
0,09 g (0,1%)
Rost
3,6 g
0,08 g (-)
0,1 g (-)
Fehérje
57,47 g
1,3 g (2,6%)
1,7 g (3,4%)
Só **
2,62 g
0,06 g (1%)
0,07 g (1%)
Ásványi anyagok
RI%* 9 db tabletta
RI%* 12 db tabletta
Spirulina tartalom, grammban:
2,25 g
3 g
Kalcium
4,5 mg (0,6%)
5,97 mg (0,7%)
Vas
1,3 mg (9,3%)
1,8 mg (12,8%)
Kálium
34,6 mg (1,7%)
46,2 mg (2,3%)
Réz
<1 mg (0,2%)
<1 mg (0,3%)
Magnézium
9,7 mg (2,6%)
13 mg (3,5%)
Cink
0,04 mg (0,4%)
<1 mg (0,4%)
Jód
38,25 µg (25%)
51 µg (34%)
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI - Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS - a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Mutass többet