A gyömbér szinte valamennyi emésztőrendszeri panasz kezelésére alkalmazható, serkentheti az anyagcserét, megszüntetheti a túlterhelt gyomor okozta kellemetlen telítettség érzetet és a puffadást.
Gyömbér
Az egyik legrégebben használt gyógynövény a gyomor megnyugtatására, felfúvódás, hasmenés, émelygés, hányinger vagy görcsök ellen. A gyömbér gyógyhatású összetevői a növény gyökértörzsében találhatóak. Jelentős mennyiségű szénhidrátot, fehérjét, valamint aminosavakat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Találhatunk benne mangánt, kalciumot, foszfort, nátriumot, káliumot, magnéziumot, vasat és cinket. Vitaminjai közül legfontosabbak a B-vitaminok és az E-vitamin. Gyógyhatásaiban jentős szerepet játszanak az illóolajok. A gyömbér szinte valamennyi emésztőrendszeri panasz kezelésére alkalmazható, serkenti az anyagcserét, megszünteti a túlterhelt gyomor okozta kellemetlen telítettség érzetet és a puffadást. Mérsékli a heves hányási rohamokat, kifejezetten ajánlott a terhesség alatti hányinger, illetve tengeribetegség esetén. Szélhajtó tulajdonságával ellazítja az emésztőrendszer izmait, megelőzi és kezeli a puffadást, hasfájást. Antivirális, méregtelenítő és gombaölő hatásával megerősíti az immunrendszer védekező képességét, így járványos időszakban segíthet elkerülni a vírusfertőzéseket. Természetes görcsoldóként ízületi gyulladások, merevség, reumás fájdalmak, izomgörcsök esetén is segítséget jelenthet.
Fahéj
A fahéjat leggyakrabban gyomorerősítő, emésztésserkentő és étvágyjavító hatása miatt használják. Megakadályozza a gázok kialakulását emésztés közben és a puffadást. A fahéjnak köszönhetően javul az inzulinválasz, fahéj kivonatot tartalmazó étrendkiegészítő segítségével jelentősen csökkenthető a cukorbetegség és a káros koleszterinszint. Naponta fél teáskanál fahéj elfogyasztásával a szakemberek szerint már nagyon jó eredményeket lehet elérni. A vérzsírokra is kedvező hatást gyakorol. Gyorsítja az anyagcserét, igen eredményes a testsúly csökkentő diétáknál. Jót tesz az agyműködésnek, javítja a memóriát. Rendszeres fogyasztásával megszüntethető az ínygyulladás és a kellemetlen szájszag, megelőzheti a fogszuvasodást baktérium- és gombaölő hatásával. Kezeli a gombás fertőzéseket is. Jótékony hatással van a szív- és érrendszerre és a magas vérnyomásra. Ápolja, szépíti a bőrt, bőrfiatalító hatással rendelkezik.
Kapszaicin
A kapszaicin kiváló emésztés serkentő, gyulladáscsökkentő, csillapítja a neuropátiás panaszokat és a gyomor nyálkahártya védelemben és szerepet játszik. A kapszaicinodok különféle paprikákban termelődő, csípős érzetet kiváltó anyagok. Paprika kivonat és kapszaicin rendszeres fogyasztása jótékony hatású az ér belső sejtjeinek egészségére és csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Összetevők:
Gyömbér por, fahéj por, Capsicum extract 10:1, B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid), zselatin (kapszula borítása).
Hatóanyag napi adagban:
1 kapszula
3 kapszula
Gyömbér
250 mg
750 mg
Fahéj
250 mg
750 mg
B6-vitamin
5 mg
*NRV 357%
15 mg
*NRV 1071%
Capsicum extract 10:1
ebből kapszaicin
10 mg
0,91 mg
30 mg
2,72 mg
*NRV a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %a.
Felhasználási javaslat:
1 kapszula / nap, igény szerint max. 3 kapszula / nap. Bő vízzel lenyelni.
Mutass többet